GDS: Schouwen en corrigeren

Doelgroep
De training is bestemd voor medewerkers betrokken bij het schouwen, het beoordelen van schouwrapportages en het corrigeren van GDS-zakjes.

Het betreft een cursus op MBO niveau. Voor deze cursus is geen specifieke voorkennis/werkervaring vereist.

Doel
Deze les heeft als doel u wegwijs te maken in het schouw- en corrigeerproces van GDS-zakjes. Een schouwmachine wordt gebruikt om de medicatiezakjes die op ‘rol’ uit de GDS komen op hun juiste medicatie vulling te controleren. Met een schouwmachine wordt gecontroleerd of de door de GDS-machine geproduceerde zakjes met de juiste medicatie zijn gevuld. Dit gebeurt voor het grootste deel van de zakjes automatisch. Echter, wanneer de schouwmachine niet zeker is over de medicatie in een zakje, moet het zakje door een medewerker worden beoordeeld. In deze les zal deze beoordeling uitgelegd, geoefend en getoetst worden. Daarnaast zal er aandacht worden besteed aan het handmatige correctieproces wat na de beoordeling volgt. De les bevat tevens een korte KLEURENBLINDHEIDSTEST.

Ga naar de cursus

Programma

  • Geautomatiseerd Distributie Systeem
  • Uiterlijke kenmerken van geneesmiddelen
  • Schouwen van GDS-zakjes
  • Corrigeren van GDS-zakjes

Leerdoelen
Klik hier voor de leerdoelen van deze cursus.

Toetsing/certificaat
Ja, de cursus wordt afgesloten met een toets. Een certificaat wordt verstrekt wanneer voor de toets een voldoende is behaald. De toets kan één keer herkanst worden.

Studietijd
De studietijd bedraagt 30-45 minuten.

Talen
Nederlands

Kosten¹
1 deelname account = € 101,- pp  Voor deelname door meerdere personen vanuit één organisatie gelden gereduceerde tarieven. U kunt via onze contactpagina een offerte aanvragen.

¹ Genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Raadpleeg de algemene voorwaarden voor meer informatie.