Online cursus

Les 9: Bereiden en verpakken van rectale en vaginale toedieningsvormen

Les 9: Bereiden en verpakken van rectale en vaginale toedieningsvormen

Les 9: Bereiden en verpakken van rectale en vaginale toedieningsvormen

Type cursus

Online cursus

Duur

60 - 90 min.

Prijs

€ 111,-
e-les vaginale en rectale toedieningsvormen

Rectale toedieningsvormen zijn toedieningsvormen waarbij het geneesmiddel via de anus (rectaal) wordt ingebracht. Vaginale toedieningsvormen zijn toedieningsvormen waarbij het geneesmiddel via de vagina (vaginaal) wordt ingebracht. Deze beide toedieningsvormen kunnen zowel een systemische als een lokale werking hebben. In deze cursus leer je hoe een rectale of vaginale toedieningsvorm geproduceerd wordt en welke controles er tijdens en na het productieproces uitgevoerd worden.

Doelgroep

  • De online cursus is geschikt voor medewerkers werkzaam in een bedrijf, organisatie of instelling die direct of indirect te maken heeft met het bereiden en verpakken van rectale en vaginale toedieningsvormen.
  • Het betreft een cursus op MBO niveau. Voor deze cursus is geen specifieke voorkennis/werkervaring vereist.

Doel

In deze online cursus maak je kennis met het productieproces voor rectale en vaginale toedieningsvormen. Welke eisen worden gesteld aan een rectale of vaginale toedieningsvorm? Hoe ziet het productieproces eruit en welke controles worden uitgevoerd om de kwaliteit van het product te kunnen waarborgen? Welke apparatuur wordt gebruikt? Hoe wordt het product op de juiste manier verpakt? Kennis die noodzakelijk is als je rectale of vaginale toedieningsvormen producten gaat produceren.

Programma

  • Inleiding rectale en vaginale toedieningsvormen
  • Samenstelling en bereidingswijze zetpillen en ovules
  • Samenstelling en bereidingswijze klysma’s en vaginale spoelingen
  • Kwaliteitseisen van rectale en vaginale toedieningsvormen
  • Verpakking en etikettering van rectale en vaginale toedieningsvormen

Leerdoelen

Klik hier voor de leerdoelen van deze cursus.

Toetsing/certificaat

Ja, de cursus wordt afgesloten met een toets. Een certificaat wordt verstrekt wanneer voor de toets een voldoende is behaald. De toets kan één keer herkanst worden.

Studietijd

De studietijd bedraagt gemiddeld 60 tot 90 minuten.

Talen

Nederlands

Staffelkorting

Voor deelname door meerdere personen vanuit één organisatie gelden gereduceerde tarieven. U kunt via onze contactpagina een offerte aanvragen.

 

Deze cursus is ook onderdeel van onze opleiding tot Farmaceutisch Specialist. Het betreft les 9 van de opleiding.

Wij bieden ook live trainingen aan

Met veel zorg en aandacht ontwikkelen wij trainingen op het gebied van kwaliteitszorg, Goede Manieren van Produceren (GMP) en Goede Distributie Praktijken (GDP). Onze trainingen zijn up-to-date met de laatste regelgeving en trends. Kwaliteit en praktijkgerichtheid staat voorop. Wij organiseren deze trainingen op onze eigen trainingslocatie in Hoevelaken. Veel van deze trainingen kunnen wij ook extern verzorgen.

FAQ

Bekijk hier de antwoorden op veel gestelde vragen.

Algemene voorwaarden

Bekijk hier onze algemene voorwaarden.