Online cursus

Les 11: Aseptisch werken

Les 11: Aseptisch werken

Les 11: Aseptisch werken

Type cursus

Online cursus

Duur

120 - 150 min.

Prijs

€ 111,-
Pharmatech training

Sommige geneesmiddelen kunnen na bereiding niet in de primaire verpakking kunnen worden gesteriliseerd. Ze moeten dan aseptisch bereid worden. Soms is een product nog niet klaar om aan de patiënt toegediend te kunnen worden. Er moeten eerst nog handelingen gedaan worden om ze voor toediening gereed te maken. Dit worden aseptische handelingen genoemd. In deze e-les leer je welke regels belangrijk zijn bij het aseptisch bereiden of aseptisch klaarmaken van een geneesmiddel.

Doelgroep

  • Deze online cursus is geschikt voor medewerkers werkzaam in een bedrijf, organisatie of instelling die direct of indirect te maken hebben met het aseptisch bereiden of aseptisch klaarmaken van een geneesmiddel.
  • Het betreft een cursus op MBO niveau. Voor deze cursus is geen specifieke voorkennis/werkervaring vereist.

Doel

In deze online cursus maak je kennis met de juiste technieken voor aseptisch werken. Hoe zorg ik ervoor dat ik een steriel product produceer? Hoe waarborg ik de steriliteit van het product wanneer ik het voor toediening gereed maak? Kennis die noodzakelijk is als je aseptisch gaat werken.

Programma

  • Inleiding aseptisch werken
  • Laminair air-flow kasten
  • Desinfectie
  • Voorbereidende werkzaamheden
  • Kleding en beschermingsmaatregelen
  • Aseptische handelingen
  • Microbiologische monitoring
  • Kwaliteitstesten

Leerdoelen

Klik hier voor de leerdoelen van deze cursus.

Toetsing/certificaat

De cursus wordt afgesloten met een toets. Een certificaat wordt verstrekt wanneer voor de toets een voldoende is behaald. De toets kan één keer herkanst worden.

Studietijd

De studietijd bedraagt gemiddeld 120 tot 150 minuten.

Talen

Nederlands

Staffelkorting

Voor deelname door meerdere personen vanuit één organisatie gelden gereduceerde tarieven. U kunt via onze contactpagina een offerte aanvragen.

 

Deze cursus is ook onderdeel van onze opleiding tot Farmaceutisch Specialist. Het betreft les 11 van de opleiding. 

Wij bieden ook live trainingen aan

Met veel zorg en aandacht ontwikkelen wij trainingen op het gebied van kwaliteitszorg, Goede Manieren van Produceren (GMP) en Goede Distributie Praktijken (GDP). Onze trainingen zijn up-to-date met de laatste regelgeving en trends. Kwaliteit en praktijkgerichtheid staat voorop. Wij organiseren deze trainingen op onze eigen trainingslocatie in Hoevelaken. Veel van deze trainingen kunnen wij ook extern verzorgen.

FAQ

Bekijk hier de antwoorden op veel gestelde vragen.

Algemene voorwaarden

Bekijk hier onze algemene voorwaarden.